Vyhledávání

Zvrat v aukci: po frekvencích sahá Sazka

11.10.2013 16:04

Neznámá společnost Tasciane změnila jméno i vlastníka. Nový název zní Sazka Telecommunications. Šéfem je ředitel Sazky, vlastníkem skupina KKCG.
Vzpomínáte na dvě nová jména, která se spolu s Telefónikou, T-Mobilem a Vodafonem přihlásila do aukce o volné telekomunikační frekvence? Šlo o společnosti Revolution Mobile, a.s., a Tasciane, a.s. Ta první se dříve jmenovala PPF Services a.s. a byla obecně považovaná za černého koně aukce. Samotná PPF ze záměru ucházet se o frekvence nakonec vycouvala a Revolution Mobile nyní vlastní Tomáš Budník, bývalý ředitel PPF Services. Pro úplnost dodávám, že se čím dál tím víc spekuluje o tom, že skupina PPF miliardáře Petra Kellnera odkoupí některého ze stávajících síťových operátorů.
Ale zpět k Tasciane. Tato společnost se stihla přejmenovat na Sazka Telecommunications a.s. a změnit majitele. Dle výpisu z obchodního rejstříku ji nyní vlastní CE Telecommunication Holding B.V. sídlící v Holandsku. Společnost upsala 20 akcií po sto tisících. Z rejstříku však vyčteme ještě jednu zajímavou informaci: společnost řídí představenstvo, a to má jediného člena. Je jím Robert Chvátal.
Tentýž Robert Chvátal se stal 7. ledna 2013 šéfem Sazky. Čtyřiačtyřicetiletý Chvátal se vrátil do ČR po šesti letech, které strávil v Rakousku na pozici šéfa rakouského T-Mobilu. Mimochodem v T-Mobilu působil řadu let. Od roku 1997 jako vedoucí marketingu v ČR v RadioMobilu a od roku 2002 jako generální ředitel T-Mobilu na Slovensku. Nyní je ředitelem a členem představenstva společnosti SAZKA sázková kancelář, a.s.

Zdroj: https://www.mobilmania.cz/clanky/zvrat-v-aukci-po-frekvencich-saha-sazka/sc-3-a-1325022/default.aspx