Vyhledávání

Začíná boj operátorů o menší firmy. Neomezené volání bude za pět set, těší se podnikatelé

16.04.2013 22:19

Podnikatelé zatím doplácejí na rychle rozpoutanou cenovou válku mobilních operátorů. Po zavedení nových tarifů teď malé a střední firmy platí za volání mnohem víc než domácnosti. I to se ale má brzy změnit. Právě na živnostníky se teď operátoři chtějí zaměřit.
Levnější volání chtějí nejen běžní zákazníci, ale i malí a střední podnikatelé. Ti mají dnes mnohdy vyšší ceny, než je nová nabídka velkých operátorů.
A právě o ně proto začíná největší boj mezi operátory. Lepší nabídku jim proto slibují nejen stávající operátoři, kteří v posledních dnech srazili ceny neomezeného volání až čtyřikrát, ale i přicházející hráči jako GTS.
„Právě mi končí dvouletá smlouva a rozmýšlím se, co dál. Máme ve firmě 24 telefonů od O2 a zrovna před 14 dny k nám přišli s nabídkou, ale nebyla to ta současná. Snad se to teď zlepší, ale koukám se i po dalších nabídkách,“ popisuje uvažování mnoha podnikatelů Tomáš Jelínek, ředitel stejnojmenné společnosti vyrábějící nábytek.
I podle nedávné zprávy Českého telekomunikačního úřadu měli právě menší podnikatelé s útratou pod 30 tisíc korun měsíčně vyšší ceny než domácnosti. A rozdíl se ještě prohloubil.
„Nelíbí se mi, že mám u operátora schválně víc čísel, abych měl výhodnější tarif, a teď každý, kdo přijde z ulice platí polovinu toho, co já,“ rozčiluje se Jan Stanislav ze společnosti Realitní asistent s tím, že by jako odpovídající viděl pět set korun měsíčně.
„V návaznosti na víkendové nabídky jednáme s T-Mobilem o ještě lepších podmínkách pro živnostníky. Naše představa je kolem 500 korun za neomezený tarif,“ potvrzuje i Vladislav Bulant, koordinátor portálu AkceZ, který sdružuje podnikatele s cílem dosáhnout nižších cen.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-59696660-operatori-budou-bojovat-o-male-firmy