Vyhledávání

Za zrušenou aukci padlo trestní oznámení

24.03.2013 20:52

Nekompetentnost, strach, nebo korupce. Jsou to skutečné důvody pro krok šéfa ČTÚ Pavla Dvořáka? Zrušení aukce na základě trestního oznámení prověří policie.

Za zrušení aukce o volné telekomunikační frekvence si předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák vysloužil nejen negativní ohlasy médií, ale už i trestní oznámení. Jeho kompletní text máme k dispozici, najdete jej ve druhé kapitole tohoto článku. Trestní oznámení podal Martin Dvořák, zní na podezření ze spáchání trestného činu maření úkolu úřední osoby z nedbalosti. Martin Dvořák oznámení podal jako řadový občan a říká, že nereprezentuje žádnou organizaci: „Trestní oznámení podávám z pozice člověka, který se dlouhodobě pohybuje v telekomunikacích a čas od času neschopnost ČTÚ přesáhne určitou mez, která vyžaduje reakci.“

Martin Dvořák považuje zrušení aukce za neopodstatněné, zdůvodnění za nedostatečné a vypočítává, jaké škody vznikají státu a jeho občanům. Krok Pavla Dvořáka znamená oddálení vstupu 4. operátora a tedy vznik efektivní konkurence o jeden rok, což je stav, který vyhovuje stávající trojici operátorů. Stát pak přišel o nezanedbatelný příjem do státního rozpočtu.

Zdroj: https://www.mobilmania.cz/clanky/za-zrusenou-aukci-padlo-trestni-oznameni/sc-3-a-1323252/default.aspx