Vyhledávání

Vyznejte se v desítkách virtuálních operátorů. Můžete výrazně ušetřit

19.12.2013 14:07

První virtuální operátor začal na českém trhu působit v listopadu 2012 a za půl roku začali vznikat další. Společnost GTS oznámila velkoobchodní platformu, na trh vstoupil Mobil.cz, následovaný Tesco Mobilem. Rok po spuštění prvního virtuála jich nyní na trhu působí více než čtyřicet.
V dnešní přehledu představujeme virtuální operátory, které přišli na trh od srpna. Kompletní přehled všech virtuálů najdete na konci článku v tabulce včetně odkazů na podrobnosti.
Největší rozmach zažil trh virtuálních operátorů v období od srpna do října. Nejnověji na něm začali působit například LAMA mobile, Metronet, WIA mobil či Euro Operator. Vlastního virtuála po vzoru Kaktusu od T-Mobilu představil také Vodafone. Pojmenoval jej po předplacence, kterou měl v nabídce v době, kdy na českém trhu působil ještě pod názvem Oskar.
Pro ty, kteří volají častěji do sítě MOBIL.CZ, má operátor již od září balíček neomezeného volání a SMS v rámci sítě za 149 korun měsíčně. Spekulovalo se také o virtuálním operátorovi, kterého by provozovala banka mBank. Nahrávala tomu i skutečnost, že mateřská společnost v Polsku poskytuje mobilní služby již od roku 2006. Česká pobočka však ve spolupráci s Vodafonem připravila pro klienty pouze speciální tarify u příležitosti oslav šestiletého působení na českém bankovním trhu.
Další společnosti v posledních měsících spuštění mobilních služeb avizovaly s předstihem. Jde například o City mobile či společnost Sazka, jejíž vlastník, společnost KKCG, se účastnil i aukce kmitočtů pro rychlé mobilní sítě.

Zdroj: https://mobil.idnes.cz/virtualni-operatori-0r2-/mobilni-operatori.aspx?c=A131105_123634_mobilni-operatori_lhr