Vyhledávání

„Volná jízda“ zvedla na Silvestra datový provoz u Vodafonu

02.01.2015 14:00
Zákazníci Vodafonu oslavili Silvestra v podobném duchu jako Štědrý den, tedy datovou jízdou. Přesněji řečeno, zákazníci přenesli o 326 % více dat než loni, přičemž špička nastala mezi 14. a 15. hodinou. Značný nárůst přenosů dat koresponduje dle operátora s rozšířením „Turbo Internetu“ a potvrzuje vývoj využívání datových služeb v průběhu celého roku 2014.
Hovorů u Vodafonu spojili 13,8 milionů, což je o 7 % více než loni. Špička nastala úderem půlnoci a trvala až do jedné hodiny. Co se týče textových přání, lidé v síti Vodafonu poslali (z telefonů i aplikací) více než 11,7 milionu SMS, což je nárůst o 3 % oproti loňsku. Špička nastala mezi 00:20 a 00:21. MMS odešlo z mobilů téměř 117 tisíc, což je o 18 % více než loni. Špička nastala mezi 00:20 a 00.30.
Červený operátor publikuje i data o volání do zahraničí a o zastoupení cizích SIM v jeho síti. Odchozí hovory do zahraničí směřovaly nejčasněji do Polska, Německa a na Ukrajinu. Další země dle pořadí: Itálie, Slovenskou, Rusko, Španělsko, Maďarsko, Vietnam, Rumunsko. Dle SIM přihlášených v síti Vodafonu u nás bylo nejvíce Němců, Holanďanů a Italů. Další cizinci opět dle pořadí: Švédi, Slováci, Poláci, Rusové, Rakušané, Angličané a Francouzi.