Vyhledávání

Vodafone testuje LTE, rychlá data posviští v Karlových Varech

04.06.2013 16:31

Vodafone byl zatím v implementaci LTE ze stávajících tří velkých operátorů nejzdrženlivější. Ani on ale nebude dál ignorovat technologický vývoj a ve své síti začíná testovat služby 4G. Za pokusnou laboratoř si červený operátor vybral stejně jako v minulosti u 3G západočeské lázně Karlovy Vary, dějiště Mezinárodního filmového festivalu. Jeho je Vodafone dlouholetým partnerem a právě na letošním ročníku umožní uživatelům vyzkoušet rychlé připojení přes LTE.
Technologie je prozatím nainstalována na dvaceti základnových stanicích v centru města a pokrývá zhruba 44 tisíc obyvatel. V tuto chvíli je provoz pouze testovací, do ostrého provozu plánuje operátor LTE uvést v průběhu léta. Pro výstavbu sítě použil Vodafone své přidělené kmitočty v pásmu 1 800 MHz, konkrétně bloky v pásmu 2× 10 MHz a 2× 15 MHz. Teoretická rychlost stahování se v dané lokalitě vyšplhá až na 100 Mbit/s.

Zdroj: https://www.mobilmania.cz/bleskovky/vodafone-testuje-lte-rychla-data-posvisti-v-karlovych-varech/sc-4-a-1323883/default.aspx