Vyhledávání

Vodafone slibuje neomezený tarif pod 700 korun. Ale nebude hned

11.04.2013 17:53

Do konce května představí nové tarify i Vodafone. Ale už nyní operátor avizuje, že bude levnější, něž jsou nové tarify O2. Neomezený tarif, který O2 nabídlo za 749 korun, bude mít Vodafone pod 700 korun. Nové ceny tarifů slibuje i T-Mobile.
Vodafone prostřednictvím mluvčí Alžběty Houzarové potvrdil, že nové tarify představí do konce května letošního roku. Už zanedlouho Vodafone zprovozní portál pro předregistraci zájemců o nové tarify.
Zatím Vodafone naznačil, že mezi novými tarify bude jeden zcela neomezený, alespoň co se volání a SMS týče. Tedy přímý konkurent nového tarifu O2 Free CZ. Za ten si O2 účtuje 749 korun při úvazku na dva roky nebo 899 korun bez úvazku. Pokud zákazník zatlačí na Vodafone, dostane avizovaný neomezený tarif s 600MB datovým balíčkem už dnes. Podle zkušeností zákazníků však zatím za stejnou cenu, jako má O2, tedy za 750 korun měsíčně.
Vodafone slibuje, že bude levnější a avizuje cenu pod 700 korun. Rozdíl oproti tarifu O2 je v množství dat. O2 do tarifu přidalo 1 GB dat, Vodafone slibuje 600MB balíček. I z toho je patrné, že nabídka bude velmi podobná a do vyložené cenové války se operátoři pravděpodobně nepustí.
Další tarify Vodafone zatím nekonkretizoval. Ale chce zachovat dotace mobilů, s kterými O2 ve středu skončilo. Podobný krok jako O2 v reakci na jeho nové tarify plánuje i TMobile. I on plánuje nasadit splátkový prodej mobilů, zatím ale není jasné, jestli i zcela zruší dotace.
T-Mobile v reakci na nové tarify O2 uvádí, že už současné tarify S Námi poskytují neomezené volání v rámci sítě nebo kamkoliv. Tedy že mají stejnou logiku jako nové tarify O2. Cenové zvýhodnění podle mluvčí Martiny Kemrové plánuje T-Mobile již delší dobu a slibuje, že nejvyšší neomezený tarif bude minimálně srovnatelný s nabídkou konkurence.

Zdroj: https://mobil.idnes.cz/vodafone-t-mobile-neomezene-tarify-reakce-o2-free-fu6-/mobilni-operatori.aspx?c=A130411_163524_mobilni-operatori_jm