Vyhledávání

Vodafone pokryl rychlým internetem další lokality v Čechách

30.01.2014 17:45

Vodafone pokračuje podle plánů v pokrývání českého území rychlým internetem. V aktuálním období probíhá budování tzv. Turbo Internetu v Čechách. Morava a Slezsko přijde na řadu později v tomto roce. Jako Turbo Internet označuje Vodafone nejen LTE budované v pásmu 900 MHz, ale také existující 3G síť. Maximální reálné rychlosti jsou u obou technologií (při Vodafonem používaných specifikacích HSPA+ 42 a LTE 900 MHz Band 8) podobné a dosahují 15 Mb/s pro download.
K 28. lednu operátor pokryl sítí LTE další lokality v Karlovarském, Libereckém, Ústeckém, Plzeňském a Středočeském kraji. Turbo Internet tak aktuálně obsáhne 1 876 obcí, z toho 1 140 má přístup k LTE v pásmu 900 MHz. Vodafone za pokryté považuje obce, jejichž nejméně 80 % obyvatel má přístup k rychlým datům. Měří se venkovní dostupnost signálu.
U Vodafonu mají k LTE přístup všichni zákazníci s libovolným datovým tarifem (i datovým balíčkem v rámci hlasového tarifu) a vlastní podporované LTE zařízení. To musí umět komunikovat v sítích 4G na frekvenci 900 MHz (pouze data) a také podporovat sítě 2G/3G, které dokážou odbavit klasické hlasové hovory. Vodafone minulý týden zpřístupnil LTE pro Apple iPhone 5c a 5s, a dále pro iPad Air 4G a iPad mini Retina.

Zdroj: https://www.mobilmania.cz/bleskovky/vodafone-pokryl-rychlym-internetem-dalsi-lokality-v-cechach/sc-4-a-1325962/default.aspx