Vyhledávání

Vodafone odkryl „jízdní řád“ pro pokrývání LTE

11.12.2013 12:13

Vodafone rozjíždí Turbo Internet, rozsvítil LTE na západ a sever od Prahy a ještě letos bude pokračovat. Nabízí také slevy na hardware a datové tarify.
Vodafone oznámil, že spustil LTE na frekvenci 900 MHz v oblasti Litoměřicka, severní části Plzeňského kraje a části Liberecka. Operátor tak začíná naplňovat strategii Turbo Internet (vodafone.cz/turbo), kterou oznámil na konci října – jedná se o doplňující se pokrytí technologiemi 3G (typicky ve městech) a LTE (typicky venkovské oblasti).
Vodafone Turbo Internet (tedy souhrn 3G a LTE) dnes, na jaře 2014 bude pokrytá významná část Čech a před koncem roku 2014 se přidá také Morava a Slezsko.
K dnešnímu dni běží LTE na 65 vysílačích, do konce roku jich bude téměř 300. Dne 17. prosince by se měl signál LTE objevit také v některých lokalitách Středočeského kraje, na jihu Plzeňského kraje a v oblasti severních Čech. Další oblasti přibydou 20. prosince a pokračovat se bude i v příštím roce. To už by se k frekvenci 900 MHz měla přidat i v aukci vydražená 800 MHz.

Zdroj: https://www.mobilmania.cz/clanky/vodafone-odkryl-jizdni-rad-pro-pokryvani-lte/sc-3-a-1325599/default.aspx