Vyhledávání

Virtuální operátor NET nenabízí žádné služby, tarify ani mobilní internet. Proč?

07.02.2013 15:51

Virtuální operátor a levnější tarif

Projekt Virtuální operátor NET nenabízí žádné reálně telefonní služby a funguje jenom jako blog a monitoring tisku. Proč tomu tak ale je, když na tento blog reagují zájemci o levnější volání, SMS a mobilní internet? Odpověď bychom měli hledat v aktuální situaci an trhu, kde Virtuální operátor NET z důvodu výše řečeného fakticky neexistuje, neboť nemá s žádným klasickým operátorem nasmlouvané služby. Přitom, jak již jsme dříve avizovali, snaha navázat spolupráci tady je a je opřena o skutečné poptávky, se kterými jsme byli spontánně osloveni. Problémeme zřejmě je, že si současní mobilní operátoři mohou vybírat partnery pro virtuálního operátora svobodně a sami. Důvodem je, že jim ČTÚ toto nedal jako povinnost, ale možnost svobodného rozhodnutí a jako malá firma je tedy projekt Virtuální operátor NET zatím nezajímavý.

BLESKmobil, GTS, Centropol, Tesco Mobile, České dráhy, Kapitol

Všechny výše uvedené firmy se letos chystají nebo již nabízejí virtuální mobilní služby. BLESKmobil nabízí předplacené karty, GTS tento týden oznámil dohodu s T-Mobilem a vstup na trh do léta s cílením na firmy a firemní zákazníky, Tesco Mobile deklaruje jednání s operátory a na Slovensku již jako virtuál funguje, České Dráhy by patrně rády využili svoje parsonální kapacity a nabídly v rámci svojí prodejní sítě další služby a Kapitom již funguje a jako makléř a MLM firma nabízí levnější volání a tarify svým "členům". Jen Virtuální operátor NET pořád nic.

Zájem o levnější tarif (volání, SMS a mobilní internet)

A jaký je vlastně současný zájem o levnější tarify? Soudě podle návštěvnosti blogu Virtuální operátor NET je zájem velký. Poptávky sice od minulého článku žádné nepřišly, nicméně nemáme možnost vytvářet nabídky, takže to není žádná velká tragédie. Na druhou stranu tady existuje určitý provoz, který je navíc ovlivňován masmédii a to tak, že pokaždé když se někde začne sloňovat jakýkoliv virtuální operátor, zájem o levnější služby pochopitelně stoupá. Než se nám ale ozve některý klasický operátor a nabídne nám možnost spolupráce, budeme dělat to co umíme nejlépe... dobývat internet!