Vyhledávání

Virtuální operátor ČEZ Mobil zahájil provoz. Cílí hlavně na domácnosti

16.10.2013 08:44

ČEZ spustil dlouho ohlašovaného virtuálního operátora ČEZ mobil. Cílí hlavně na domácnosti a zákazníky, kteří měsíčně provolají méně než 200 minut. Do několika let chce mít nový operátor stovky tisíc zákazníků a být v zisku.
Polostátní energetická společnost ČEZ dnes zahájila provoz své mobilní sítě. Jako virtuální operátor funguje v síti Telefóniky a cílí hlavně na domácnosti, kterým se nevyplatí neomezené tarify velkých operátorů. Celá nabídka je bez dvouletých závazků a základní tarif je bez paušálního poplatku.
Virtuální operátor přichází v rámci dlouhodobé strategie skupiny ČEZ, která se snaží rozšiřovat svou nabídku služeb zákazníkům. Nové telekomunikační služby jsou sice přístupné všem, ČEZ ale cílí hlavně na 2,5 milionu domácností, kterým dodává energie. Ti mají navíc k základní nabídce i SMS zprávy zdarma.
ČEZ následuje alternativního dodavatele energií Centropol, který zahájil provoz svého virtuálního mobilního operátora již v září. Nabídka Centropolu sice obsahuje speciální tarif pro stávající zákazníky energií, jinak se ale svojí strukturou podobá těm od velkých operátorů a nabízí i tarif s neomezeným voláním do všech sítí. Všichni, kteří neodebírají od firmy energie, musí podepsat dvouletou smlouvu, jinak si k tarifu připlatí dalších 150 korun.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-61008490-virtualni-operator-cez-mobil-zahajil-provoz-cili-hlavne-na-domacnosti