Vyhledávání

Velké srovnání: Ušetřete za volání, zkuste virtuálního operátora

30.07.2013 09:45

Voláte málo a platíte hodně? Poohlédněte se po lepším tarifu...
S tzv. virtuálními operátory (MVNO z anglického Mobile Virtual Network Operator) se na tuzemském trhu doslova roztrhl pytel. Virtuálové jsou charakterističtí tím, že nemají vlastní infrastrukturu a síťovou kapacitu si pronajímají. To ale není tak úplně důležité, důležité je, že přechodem k MVNO můžete ušetřit hromadu peněz. Klíčem je poznání svých vlastních potřeb a zjištění jaký objem služeb doopravdy potřebujete.
Obecně vzato ale platí, že pokud voláte „síť nesíť“ a utratíte méně než 650 Kč, pak zvažte přechod k některému z virtuálů. V opačném případě volte neomezený (tzv. flat) tarif od běžného síťového operátora. Ten nejlevnější má Vodafone za 699/874 Kč (s/bez úvazku), ale pak už se nemusíte hlídat ani omezovat a máte jistotu, že víc zkrátka nezaplatíte.
Na českém trhu najdeme aktuálně zhruba desítku virtuálů a na cestě je několik dalších. Přechodem na ten správný tarif můžete klidně ušetřit 50 i více procent svých nákladů na volání, a to zejména v těch případech, že jste doposud „volání“ moc neřešili nebo máte starší tarif. Minuta volání u staršího tarifu (zejména u těch nejnižších s paušálem 200 až 300 Kč) vychází v průměru na 5 Kč, což je v dnešní době hrozně moc. Naopak virtuálové nabízí cenu minuty v rozmezí 1 až 2 Kč, do vlastní sítě ještě méně.

Zdroj: https://finexpert.e15.cz/velke-srovnani-usetrete-za-volani-zkuste-virtualniho-operatora_1