Vyhledávání

Uvázat se, nebo kupovat kredit? Nové tarify versus předplacená karta

29.04.2013 08:16

S novými neomezenými tarify vyvstaly pro zákazníky nové otázky. Kde je cenová hranice pro předplacenou kartu? A kdy už je lepší sáhnout po neomezeném tarifu? Poradíme, zda je pro vás lepší kupovat kredit, nebo se raději uvázat k paušálnímu tarifu.
Představením nových tarifů odstartoval mobilní operátor O2  doslova tarifní revoluci. V řádech hodin po něm se přidali i konkurenční T-Mobile a Vodafone.
Zcela se tím změnily cenové poměry, a tím pádem i argumenty pro pořízení paušálního tarifu, nebo předplacené karty. Srovnali jsme předplacené tarify jednotlivých operátorů s jejich nejnižšími neomezenými tarify.
Jediným kritériem v tomto srovnání je cena. Existují samozřejmě i další důvody, proč sáhnout, nebo nesáhnout po předplacené kartě. Operátor v jejím případě nenastavuje žádné minimální měsíční plnění, nepožaduje úvazek na dobu určitou a navíc nezná osobní údaje, což pro některé uživatele může být důležité. Mínusem pak mohou být vyšší ceny či nulový kredit ve chvílích, kdy si nutně potřebujete zavolat.
Jak již však bylo řečeno, tato kritéria nebyla pro srovnání brána v potaz, stejně jako nejrůznější zvýhodněné balíčky. Srovnáváme to, co uživatelé předplacených karet chtějí znát nejvíce: ceny za volání a textové zprávy pouze do vlastní sítě. V případě častého telefonování a psaní SMS do cizí sítě, či využívání mobilního internetu se situace mění a lze ji posoudit jen individuálně.

Zdroj: https://mobil.idnes.cz/tarify-versus-kredit-056-/mobilni-operatori.aspx?c=A130425_122552_mobilni-operatori_apo