Vyhledávání

Ucpané infolinky a fronty. Češi chtějí levnější volání hned

13.04.2013 19:28

Tři dny, které otřásly českým mobilním trhem. O2 představilo nové tarify ve čtvrtek, Vodafone reagoval narychlo v pátek odpoledne a T-Mobile musel zlevnit v sobotu. V některých případech výrazně nižší ceny chtějí zákazníci hned. Infolinky operátorů jsou z tohoto důvodu ucpané.
Vodafone na svém facebookovém profilu přiznává, že při objednávce nového tarifu se na infolince musí dlouho čekat. Nové tarify bude Vodafone aktivovat průběžně v příštím týdnu a vyzývá zákazníky, aby žádosti vyplňovali on-line na webových stránkách. "Zájem o nové Neomezené tarify je obrovský jak na prodejnách, tak na našich call centrech. V současné chvíli máme o 300 procent více příchozích hovorů než běžně," uvádí Adéla Konopková z tiskového oddělení operátora.
Zahlcená je i infolinka O2, kde automat informuje, že je infolinka z důvodu nových tarifů přetížená a doporučuje zavolat později. O nabídce T-Mobilu zatím většina zákazníků neví, sobotní zveřejnění nové nabídky je velmi nestandardní. TMobile umožňuje získání nových tarifů jen přes infolinku nebo na prodejně. Jenže automat na infolince v sobotu odpoledne nové tarify neznal a vyzývá zákazníky k návštěvě prodejny.
Jenže i prodejny operátorů jsou v sobotu výrazně plnější než obvykle. Čekání je poměrně dlouhé a na některých místech kolabují v obchodech systémy, takže se aktivace nových tarifů výrazně protahuje. Při naší návštěvě dvou pražských obchodních center s obchody všech operátorů byly u O2 a Vodafone obsazeny všechny pulty a muselo se čekat. Naopak u T-Mobile byl tradiční víkendový klid.
Někteří zákazníci ale nechtějí čekat ani na infolince nebo v obchodě a píší své požadavky přímo na Facebookové stránky operátorů. Přitom zde zveřejňují svá rodná čísla a další osobní údaje. Na druhou stranu, operátoři jim podle reakcí vyhovují a nové tarify aktivují.

Zdroj: https://mobil.idnes.cz/cesi-chteji-levneji-volat-hned-infolinky-jsou-ucpane-pc1-/mobilni-operatori.aspx?c=A130413_152422_mobilni-operatori_jm