Vyhledávání

U:fon nabírá pracovníky a otevírá pobočky, chystá se na GSM

15.03.2013 09:42

U:fon tvrdí, že bude plnohodnotným GSM operátorem, a nikoli jen přeprodejcem. Prozradit podrobnosti však odmítá.
Ufon dnes vydal tiskovou zprávu, ve které uvádí, že se chystá v tomto roce přibrat šedesát lidí a otevře celkem deset zastoupení; kromě toho si sjednává síť prodejen partnerských. Už v lednu a únoru podle zprávy otevřel nová zastoupení v Praze, v Brně, v Hradci Králové, v Pardubicích a v Jihlavě. Noví lidé nastoupí dílem na centrálu na pražské Balabence a dílem na pobočky.
Ufon je v poskytování hlasových a datových služeb dosud odkázán na vlastní síť CDMA 2000 Rev. A v pásmu 410—430 MHz, jejíž mapa pokrytí vypadá jakž takž dobře, dokud si ji nepřiblížíte a nezjistíte, kde všude se nejspíše nepřipojíte bez dobré antény. Připojíte‑li se, pak v běžnou odpolední dobu rychlostí patrně nijak vysokou. Chcete‑li telefonovat v síti U:fona, potřebujete zvláštní mobil (anebo stolní přístroj s anténou), pro internet pak modem. U:fon zároveň ohlásil nové tarify platné od začátku března.
U:fon sice v tiskové zprávě tvrdí, že pod novým vlastníkem Air Telecom zaznamenal nárůst zájmu zákazníků, jenže neprozradí, z čeho nárůst: počet svých zákazníků totiž sdělit odmítá. Ve zprávě pak tajuplně prohlašuje, že se chce stát „plnohodnotným GSM operátorem“, „a nikoli pouhým přeprodejcem“, ale na dotazy na podrobnosti jeho PR zástupci jen odpovídají, že nemohou blíže komentovat.

Zdroj: https://www.lupa.cz/clanky/ufon-gsm/