Vyhledávání

Telefónica v Německu otestovala hlasové hovory přes LTE

12.02.2013 16:10

Německá Telefónica provedla úspěšný test předávání hlasových hovorů mezi LTE a staršími síťovými technologiemi. Tzv. hand-overy, tedy přechody mezi síťovými buňkami postavenými na rozdílných technologiích, dosud představovaly technický problém, který bylo obtížné řešit hlavně u hlasových služeb. Telefónica Deutschland přišla na řešení, které zajistí předání hovoru napříč různými platformami a generacemi technologií. Česká Telefónica možnosti VoLTE (hlasové služby přes LTE) aktuálně testuje.
Vzhledem k odlišnému přenosu hlasového spojení v síti LTE oproti sítím 3G i 2G je technicky náročné zajistit jednoduché předání hovoru mezi dvěma technologiemi. Tato potřeba nastává typicky v okamžiku, kdy uživatel začne telefonovat v síti LTE, ale v průběhu hovoru se přesune do oblasti, kde LTE signál není. Dosavadní fungující světové sítě to řeší buď celkovým odsunutím hlasu do 2G/3G (hlavně sítě v Severní Americe), anebo se spoléhají pouze na LTE, ale v případě nesouvislého pokrytí se zákazníci nevyhnou občasným výpadkům (Jižní Korea).

Zdroj: https://www.mobilmania.cz/bleskovky/telefonica-v-nemecku-otestovala-hlasove-hovory-pres-lte/sc-4-a-1322869/default.aspx