Vyhledávání

Telefónica nabídne „neomezené” tarify a zruší dotace telefonů, nabídne je na splátky

11.04.2013 06:38

Předčasně zveřejněná tisková zpráva prozradila, co přinese slibovaná revoluce. Telefónica pod značkou O2 zjednoduší nabídku tarifů - zruší tarify Neon a nabídne tři tarify s označením FREE a telefony bude prodávat na splátky bez úroků.
Telefónica pod utajením tento týden rozeslala pozvánky na „revoluční tiskovou konferenci“. Pod příslibem revoluce se skrývá změna tarifů a konec dotovaných telefonů. Podobný princip nedávno představil americký T-Mobile. Novinky unikly ještě před tiskovou konferencí kvůli předčasnému zveřejnění tiskové zprávy.
Místo tarifů Neon a Chytrý Neon nabídne O2 trojici tarifů Free s cenami od 249 do 749 korun měsíčně. Nejlevnější varianta FREE O2 nabídne neomezené volání a SMS v rámci sítě O2. Druhá varianta FREE O2 Plus za 499 korun přidá 120 minut do ostatních mobilních sítí a 150 MB mobilních dat. Nejvyšší varianta FREE CZ za 749 korun přinese neomezené volání a SMS na všechna čísla v ČR s běžnou tarifikací. Součástí tarifu je také 1 GB mobilních dat.
Nové tarify fakticky ruší také systém dvouletých zákaznických smluv. Místo úvazků, které byly spojené se zvýhodněnými cenami telefonů, nabídne O2 možnost nákupu telefonu na splátky rozložené do 24 měsíců. Zákazník si bude moci sám stanovit výši jistiny, kterou uhradí okamžitě, do splátek se rozpočítá zbytek ceny telefonu.
Možnost nákupu telefonu na splátky pod označením O2 Mobil nabídne Telefónica soukromým i firemním zákazníkům.

Zdroj: https://tech.ihned.cz/mobily/c1-59669090-telefonica-o2-free-tarify