Vyhledávání

T-Mobile spouští ostrý provoz LTE. Zákazník nemusí měnit SIM ani tarif

30.09.2013 11:06

Operátor TMobile oznámil, že od 1. října spouští komerční provoz LTE sítě, která pokrývá Mladou Boleslav a část Prahy. Ze všech dosavadních LTE řešení je to od T-Mobilu pro zákazníka nejjednodušší. Většinou totiž nemusí měnit SIM, nic nastavovat ani přecházet na jiný tarif.
LTE síť T-Mobilu pokrývá Mladou Boleslav a zhruba 26 procent území (a asi 33 procent populace) Prahy. Až dosud běžela síť v testovacím provozu a pro její použití byly potřeba speciální SIM karty, tarify nebo dokonce koncová zařízení. To se však teď mění, LTE bude moci využít každý zákazník T-Mobilu, který má telefon s podporou této technologie a některý z datových balíčků operátora.
Nové tarify zatím se spuštěním T-Mobile nechystá, ty nejspíš přijdou až s případným celoplošným pokrytím LTE po ukončení chystané aukce kmitočtů.
Většina zákazníků bude moci LTE využít automaticky. Operátor nejprve provedl jakousi reaktivaci všech SIM, u mnohých pak již začal s automatickým updatem SIM karty, který je pro fungování LTE potřeba. Pokud patříte k této skupině zákazníků, telefon by se do LTE sítě měl přihlásit automaticky, pokud je tedy dostupná a máte LTE v telefonu zapnuto.

Zdroj: https://mobil.idnes.cz/t-mobile-komercni-lte-05r-/mobilni-operatori.aspx?c=A130927_154325_mobilni-operatori_vok