Vyhledávání

T-Mobile od srpna zdraží některé služby. Čtěte dnes a možná ušetříte

30.06.2015 11:53
Po květnové kauze tiché blokace dat zákazníkům s nízkými tarify přichází na konci června T-Mobile s oznámením, že zdražuje tzv. doplňkové služby. První změna se dotkne těch, kteří nemají přístup k internetu nebo z nějakého důvodu chtějí tištěné vyúčtování. Ti budou od srpna místo dosavadních 19,15 Kč platit 29 Kč za každé vyúčtování.
ČTÚ se zabývá změnami v uplatňování FUP limitu u T-Mobilu. Na verdiktu se pracuje, zatím však úřad doporučuje postup u operátora reklamovat.
V této souvislosti operátor zdůrazňuje, že poplatek lze ušetřit díky elektronickému vyúčtování, které vyhovuje i požadavkům finančních úřadů a je zdarma. T-Mobile dále slibuje, že zákazníci, jimž kvůli zdražení vznikne nárok na předčasné ukončení smlouvy, budou informováni relevantními kanály.
Operátor dále navýší poplatek za tzv. Expresní platbu – tedy úhradu vyúčtování na prodejnách. Z aktuálních 85 Kč se vyšplhá na 99 Kč. I nyní operátor říká, že nic takového vás nikdy nemusí potkat, jelikož existuje dalších šest způsobů úhrady faktur, které nic nestojí: platební kartou online, inkaso, platba QR kódem z aplikace mobilního bankovnictví vybraných bank, převodem z účtu, poštovní poukázkou či vklad v bance. Přehled způsobů najdete zde.
Na konci roku slibuje operátor téměř 80 % území, vyšší kapacitu sítě a VoLTE pro více telefonů. Drtivá většina lidí totiž zatím datuje na 3G, na LTE jen 5 % zákazníků.
Poslední úpravou je zpoplatnění výměny SIM karty. Dosud mají zákazníci tuto službu k dispozici zcela zdarma, nově bude výměna stát 99 Kč, vyjma výměny vadné karty nebo nejstarších typů za SIM s podporou LTE. Více najdete na adrese t-mobile.cz/zmeny.