Vyhledávání

T-Mobile navýšil rychlost LTE v Praze. Pokryto má být do října

26.06.2014 13:46
TMobile se v tiskové zprávě chlubí tím, že má aktuálně nejrychlejší LTE síť v hlavním městě. Operátor rozšířil pásmo z 10 na 15 MHz a rychlosti své 4G sítě tak na území Prahy navýšil na 112,5 Mb/s pro stahování a 37,5 Mb/s pro upload. V některých místech sítě dosahují rychlosti dokonce 150, resp. 50 Mb/s. Uvedené hodnoty jsou pouze teoretická maxima.
V několika lokalitách (Horních Počernice, Černý most, Roztyly) bylo pásmo navýšeno na 20 MHz, maximální rychlosti LTE tak dosahují 150/50 Mb/s. Počet těchto míst plánuje operátor rozšiřovat. Dosavadní maximální rychlosti pražské LTE sítě T-Mobile byly poloviční. Kompletně pokrýt hlavní město chce T-Mobile do října 2014.
V červenci se pokrytí 4G LTE od T-Mobilu rozšíří do pražských částí Vysočany, Černý most, Horní Počernice, Letňany, Střížkov, Prosek a Ďáblice, v srpnu přijdou na řadu Kobylisy, Bohnice, Čimice a Holešovice. Během září a října bude pokryta celá západní část Prahy, tedy Suchdol, Dejvice, Střešovice, Hradčany, Břevnov, Motol, Radlice, Stodůlky, Zličín, Barrandov, Chuchle, Radotín a Zbraslav. 
 
Zdroj: