Vyhledávání

T-Mobile na léto spouští LTE na přehradách a hlavních silnicích

13.07.2015 14:11
T-Mobile předložil seznam dalších lokalit, v nichž zprovoznil síť čtvrté generace. Česká operátorská jednička nově svou síť nazývá LTE+. Toto označení v sobě zahrnuje klasickou LTE síť, dále technologii VoLTE pro hlasové volání přes datovou síť a rychlejší specifikaci sítě LTE-A vzniklou agregací dvou frekvenčních pásem. T-Mobile nově do mapy pokrytí přidává zvlášť označené lokality, ve kterých je dostupná technologie LTE-A s teoretickou rychlostí stahování až 225 Mbit/s.
Nejkomplexněji jsou u T-Mobilu technologií LTE pokryta města Praha, Brno, Mladá Boleslav, Klatovy, Blansko, Benešov, Kopřivnice. Nově v červnu přibyly Plzeň, Karlovy Vary, Cheb, Prachatice, Velké Meziříčí, Kuřim a Humpolec, Telč, Kaplice a Světlé nad Sázavou. Do konce roku na LTE mapu přibudou všechna krajská města České republiky.
V období prázdnin a dovolených se může hodit dostupnost LTE v rekreačních oblastech. 4G T-Mobilu pokrývá Brněnskou přehradu, Dalešice, Hracholusky, Jesenici, Lhotu, Lipno, Máchovo jezero, Nové Mlýny, Orlík, Rozkoš, Seč a Slapy. T-Mobile pokračuje také v pokrývání hlavních komunikací. Více než 75% LTE pokrytí je dostupné i při jízdě na dálnicích a rychlostních silnicích D1, D2, D3, D5, R1, R46, R48, R55 a R7. Naopak železniční tahy všichni naši operátoři zatím svorně ignorují.