Vyhledávání

Stop flatům, vyberte si nej tarif do 250 Kč

08.07.2013 11:26

Utratíte méně než 250 Kč měsíčně? Nebo toho prostě moc „neprovoláte“ a chcete co nejnižší účty? Porovnali jsme nabídky virtuálů a víme, která je ta nejlepší.
Na českém trhu působí aktuálně desítka virtuálních operátorů (MVNO), v drtivé většině případů cílí na zákazníky s nižší útratou do pár stovek měsíčně. Segment zákazníků, pro který mohou být ceny virtuálů atraktivní je poměrně hodně široký. Můžeme do něj zahrnout téměř všechny uživatele paušálů i předplacených karet síťových operátorů (MNO) s útratou do 500 Kč měsíčně. Ostatně průměrný měsíční výnos (ARPU) na zákazníka předplacených služeb je u síťových operátorů pod hranicí 200 Kč za měsíc, paušálisté se posledních dostupných dat pohybují někde okolo pětistovky.
Ve zprávě o výsledku hospodaření za první čtvrtletí letošního roku uvádí T-Mobile hodnotu ARPU u předplacenkáře 119 Kč a 443 Kč u paušálního zákazníka. Telefónica ve své výroční zprávě za rok 2012 uvádí 174 Kč u předplacenkářů a 518 Kč u paušálních zákazníků. Vodafone čísla za ČR nezveřejňuje. Jinak řečeno, pokud nepotřebujete neomezený tarif nebo vaše volání a SMS nesměřují z větší části do vlastní sítě, pak můžete přechodem k MVNO hodně ušetřit.

Zdroj: https://www.mobilmania.cz/clanky/stop-flatum-vyberte-si-nej-tarif-do-250-kc/sc-3-a-1323863/default.aspx