Vyhledávání

Srovnání změn: neomezené mobilní tarify lze brát hned, u nižších počkejte

14.04.2013 08:35

Nové tarify představili již všichni tuzemští operátoři. Jenže nabídka Vodafonu a T-Mobile je zatím provizorní, takže se stále vyplatí počkat. Naopak cena nejvyšších neomezených tarifů se už pravděpodobně příliš měnit nebude.
Stačily tři dny a tuzermský mobilní trh je vzhůru nohama. Ve čtvrtek uvedlo O2 nové Free tarify a především ten nejvyšší opravdu lze považovat za revoluční. Definoval totiž maximální částku, za jakou se bude měsíčně volat a textovat v rámci České republiky. A následující dva dny ukázaly, že tomu tak doopravdy je.
Den po představení nových tarifů O2 jsme je srovnali s konkurencí. Jenže tento přehled nevydržel ani do odpoledne téhož dne. A o den později přinesl nové tarify i TMobile. V dalších týdnech pak přijdou další nové tarify. Staré srovnání tak má alespoň historickou hodnotu, za kolik jsme volali dřív.
Je jasné, že O2 bylo připraveno nejlépe a proto jako jediný z trojice tuzemských operátorů přineslo zcela nové tarify. Konkurenti Vodafone a T-Mobile sice reagovali rychle, první hned v pátek, T-Mobile v sobotu, ale jejich tarify jsou jen levnějšími a poupravenými variantami starých tarifů.
Vodafone i T-Mobile slibují, že během týdnů představí zcela nové tarify. A ty mohou být ještě výhodnější než na rychlo spíchnuté zlevněné varianty starých tarifů. Vodafone zlevnil dva tarify, T-Mobile tři. Jenže T-Mobile ani u jednoho zatím neumožňuje jejich získání bez úvazku, konkurence to za poplatek umožňuje. Navíc oba nižší tarify T-Mobilu nenabízejí zcela neomezené volání a SMS ve vlastní síti. Tato výhoda je k dispozici jen mimo špičku.
T-Mobile a Vodafone stále nabízejí dotované telefony. O2 už jen přístroje na splátky. Výjimkou je nejvyšší tarif T-Mobile, se kterým si zatím není možné dotovaný přístroj pořídit. O2 a Vodafone nabízí nové tarify s úvazkem 24 měsíců nebo bez něj, pak se ale připlácí. T-Mobile zatím uvedl jen tarify s dvouletým úvazkem. U všech operátorů lze přejít na nový tarif i se stávajícím úvazkem.


Zdroj: https://mobil.idnes.cz/srovnani-novych-neomezenych-tarifu-o2-vodafone-t-mobile-free-pr6-/mobilni-operatori.aspx?c=A130413_155956_mobilni-operatori_jm