Vyhledávání

Srovnání: Neomezené tarify O2 Free nemají v Česku konkurenci

12.04.2013 09:25

Trojice nových tarifů O2 Free přináší na český mobilní trh doslova revoluci. Nejen v cenách, ale i co se týče přehlednosti nabídky. Konkurence na neomezené volání a textovky zatím zdaleka nemá.
Sice s velkým zpožděním, ale přece. Český mobilní zákazník se dočkal neomezených tarifů, které konečně snesou porovnání s tak oplývaným zahraničím. V tomto článku se však nezabývejme zbytkem světa, nýbrž nabídkou konkurenčních operátorů v tuzemsku ve stejném cenovém rozmezí. A ta na novinky O2 prozatím zdaleka nestačí.
Zcela bezkonkurenčním tarifem je už ten nejnižší: Free O2. Za 249 Kč totiž paušální tarif žádný z konkurenčních operátorů nenabízí (vyjmeme-li ze srovnání speciální tarify, např. studentské). Přitom už za tuto částku dostane zákazník zcela neomezené volání a textovky ve vlastní síti. U konkurence jsou nejnižší tarify za necelé čtyři stovky a oproti O2 nabídnou navíc jen datový balíček s 20 MB (T-Mobile), resp. se 150 MB (Vodafone) dat, ve všech ostatních parametrech ztrácí. Navíc u nových tarifů O2 je možné balíček se 150 MB dodatečně aktivovat za 150 Kč, čímž se cena dostane na úroveň konkurence (nabídne však mnohem více).
O řád vyšší tarif Free O2 Plus za 499 Kč už datový balíček se 150 MB nabízí v základu a přidává 120 minut do všech sítí. To je již při letmém pohledu na konkurenční tarify ve stejné cenové hladině bezpochyby číslo jedna. Navíc je nutné zmínit, že po provolání volných minut stojí každá další 3,50 Kč, u konkurence je to ve všech případech minimálně o korunu více.

Zdroj: https://mobil.idnes.cz/srovnani-o2-free-tarify-a-konkurence-dbw-/mobilni-operatori.aspx?c=A130411_121258_mobilni-operatori_apo