Vyhledávání

Slovensko má 4. mobilního operátora, vzešel z aukce

09.01.2014 14:13

Jakým výsledkem skončila aukce frekvencí v ČR netřeba připomínat, jasno mají už i Slováci, Telekomunikačný úrad (TÚSR) včera ohlásil, že k místní trojici Orange, Telekom a O2 se nově přidá čtvrtý hráč. Jedná se společnost SWAN, která vydražila 2x 15 MHz v pásmu 1800 MHz a stane se tak 4. plnohodnotným operátorem. Společnost SWAN není žádný nadnárodní obr, nýbrž národní poskytovatel pevných služeb, který působí na slovenském trhu od roku 2000. Lepší představu o SWANu si uděláte, pokud zabrousíte na jejich web.
Na poli mobilních telekomunikačních služeb není SWAN úplný nováček, naopak. V síti slovenské Telefónicy působí jako virtuální operátor. Komplet tiskovku TÚSR najdete zde, lze z ní vyčíst například to, že se dražilo podobné spektrum jako u nás a že digitální dividendu si rovným dílem rovněž rozdělili tři velcí síťoví operátoři. Slovenská státní pokladna tak zbohatne v přepočtu o 4,5 miliardy korun (o 11 % víc než byla vyvolávací cena).

Zdroj: https://www.mobilmania.cz/bleskovky/slovensko-ma-4-mobilniho-operatora-vzesel-z-aukce/sc-4-a-1325795/default.aspx