Vyhledávání

Skrytá esemeska dokáže ovládnout každou osmou SIM kartu na světě

21.07.2013 21:46

Německá bezpečnostní firma Security Research Labs tvrdí, že přišla na způsob, jak přelstít zabezpečení některých SIM karet v mobilních telefonech a zasláním speciálního kódu získat data potřebná ke zkopírování karty. Případní útočníci by tak mohli získat kontrolu nad až půlmiliardou telefonních čísel k zasílání prémiových SMS nebo provádění bankovních operací.
„Dejte mi nějaké telefonní číslo a existuje šance, že za pár minut budu schopen SIM kartu na dálku ovládat a dokonce si z ní udělat kopii,“ řekl kryptograf Karsten Nohl ze společnosti Security Research Labs.
Ohroženy jsou podle něj telefony se SIM kartami využívajícími starou kódovací technologii DES (Digital Encryption Standard), která vznikla už v 70. letech. V současnosti je jí vybaven minimálně každý osmý mobil. Hrozba se údajně týká všech typů telefonů, včetně iPhonů společnosti Apple a přístrojů s operačním systémem Android.

Zdroj: https://www.novinky.cz/internet-a-pc/308351-skryta-esemeska-dokaze-ovladnout-kazdou-osmou-sim-kartu-na-svete.html