Vyhledávání

Síť družstevních prodejen Coop bude dalším virtuálem

28.03.2013 09:35

Po řetězci Tesco se do byznysu virtuálního operátora vrhne další síť maloobchodního prodeje. Coop provozuje zhruba tři tisíce družstevních prodejen po celém Česku, působí zejména v menších městech a obcích. Šéf Svazu spotřebních družstev Zdeněk Juračka odhalil pro Hospodářské noviny další plány sdružení. Coop se už nyní podílí na distribuci listovních zásilek, do konce roku chce navíc dodávat energie pro domácnosti a hlavně nabídne služby virtuálního mobilního operátora.

Oficiální spuštění mobilních služeb chce skupina oznámit nejpozději v květnu. Již nyní podle Juračky probíhají intenzivní jednání s třemi stávajícími operátory. S jedním z nich je Coop údajně velmi blízko uzavření dohody, konkrétní jméno ale zveřejnit nechce. Spekuluje se hlavně o T-Mobilu nebo Vodafonu, protože Telefónica již podobnou dohodu uzavřela s jiným maloobchodním řetězcem a do virtuála Tesco Mobile dokonce vstoupila jako poloviční vlastník v podobě joint venture podniku.

Zdroj: https://www.mobilmania.cz/bleskovky/sit-druzstevnich-prodejen-coop-bude-dalsim-virtualem/sc-4-a-1323289/default.aspx