Vyhledávání

S virtuálními operátory se roztrhl pytel. Znáte je všechny?

19.06.2013 08:23

Český mobilní trh zažívá zejména díky velkoobchodní platformě společnosti GTS rozmach virtuálních operátorů. GTS poskytuje mobilní služby koncovým uživatelům výhradně prostřednictvím svých partnerů. Do konce letních prázdnin vstoupí na mobilní trh minimálně sedm nových virtuálních operátorů.
Na tuzemský mobilní trh vstoupili v nedávné době díky velkoobchodní platformě MVNE společnosti GTS tři noví virtuální operátoři. V pátek 31. května odstartoval 99mobile , o den později jej následoval GoMobil. V pondělí 17. června pak služby spustil virtuál ha-loo.
V následujících měsících vstoupí na trh minimálně dalších sedm nových virtuálních operátorů. Nejdříve začnou mobilní služby poskytovat virtuálové Netbox Mobil a AIM Mobil společností Smart Comp a Planet A. Ty využijí svých obchodních značek, pod nimiž dosud ve vybraných krajských městech poskytují internetové připojení a digitální televizi. Firmy mobilní služby nabídnou díky velkoobchodnímu partnerství se společností GTS, podle odpočtů na internetových stránkách těchto virtuálů by měly být nabídky představeny již 26. června odpoledne.
Následně by své mobilní služby měly představit společnosti Quadruple, jejíž virtuál Q-CZ bude fungovat v síti Vodafonu, či brněnská společnost FAYN Telecommunications, specializující se na volání přes internet. Počátkem července pak mobilní služby spustí Mobil21 a Voocall a jako poslední dosud avizovaný virtuál by se měl na přelomu srpna a září představit Hellomobile.

Zdroj: https://mobil.idnes.cz/virtualni-operatori-levne-volani-dlb-/mobilni-operatori.aspx?c=A130531_125639_mobilni-operatori_LHR