Vyhledávání

Revoluce v mobilech: Na nové levné tarify přešlo za měsíc už půl milionu lidí

13.05.2013 09:04

Levnějším tarifům mobilních operátorů se upsalo kolem šesti procent ze všech smluvních klientů. Zahraničí je stále levnější. Naopak jednoznačný růst se u tuzemských operátorů ukazuje v oblasti datových služeb.
Šest procent z více než osmi milionů klientů, kteří mají v Česku smlouvu na mobilní služby, se už upsalo levnějším neomezeným tarifům. Tuzemští operátoři přišli s nabídkou před měsícem a využilo ji už téměř půl milionu zákazníků, většinou těch stávajících. K přecházení klientů mezi operátory zatím příliš nedochází.
„V každém případě je naprostá většina našich vlastních zákazníků,” potvrzuje mluvčí T-Mobilu Martina Kemrová. Zcela nových aktivací bez předchozího čísla jsou podle ní pouhá dvě procenta.
Nárůsty a změny počtu zákazníků v řádech jednotek procent zaznamenávají operátoři běžně, když mění tarify. Přesné údaje o tom, kolik čísel v posledních týdnech přešlo ke konkurenci a kolik jich naopak přibylo, nechce uvést žádný z nich.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-59842360-revoluce-v-mobilech-na-nove-levne-tarify-preslo-za-mesic-uz-pul-milionu-lidi