Vyhledávání

Prvním skutečným virtuálním operátorem bude GTS. Dohodla se s T-Mobile

04.02.2013 16:59

GTS plánuje spuštění virtuálního operátora v průběhu léta, ceníky nezveřejnila. Firma uvádí, že nebude pouze přeprodejcem služeb "klasického" operátora, jak je to v případě BleskMobil a Telefóniky. GTS se stane prvním reálným virtuálním operátorem v Česku. S T-Mobilem uzavřela dohodu o poskytování mobilních služeb.
Nový operátor se zaměří hlavně na firemní zákazníky. Jedná se o její hlavní segment, firmám totiž zajišťuje například datová centra. V Česku, Polsku, Maďarsku, Slovensku a Rumunsku má téměř 40 000 firemních zákazníků. Mezi nimi by se mohla rekrutovat část zákazníků virtuálního operátora. „Partnerství obou společností, které jsou ve svém oboru lídry trhu, nabídne mnoho nových příležitostí i flexibilitu služeb řadě firem na českém trhu,“ stojí v tiskové zprávě GTS. Na trhu už působí operátor BleskMobil, značka vydavatelství Ringier v síti Telefóniky. Má zhruba 120 tisíc zákazníků. Nejde o plnohodnotného virtuálního operátora, ale pouze o přeprodejce služeb O2.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-59251360-prvnim-skutecnym-virtualnim-operatorem-bude-gts-dohodla-se-s-t-mobile