Vyhledávání

Převrat v tarifech Telefóniky: neomezené volání do vlastní sítě od 249 Kč měsíčně

11.04.2013 15:06

Otevření trhu virtuálním operátorům nese ovoce a česká „specifičnost“ zřejmě — aspoň trochu — ustupuje. Konkurence jistě brzy přikročí k obdobným změnám.
Česká Telefónica rozeslala toto pondělí novinářům jen s nevelkým předstihem pozvánku „na jednu z nejdůležitějších tiskových konferencí společnosti Telefónica Czech Republic v letošním roce“, aniž prozradila byť náznakem, čeho se má konference týkat.
Utajovaná novina se však přece objevila předčasně — tiskovou zprávu nakrátko zveřejněnou na webu operátora zachytili v Cnews.cz, a tedy seznamují s jejím obsahem; vlastní tisková zpráva byla mezitím stažena, ale nyní (10.30) je již dostupná oficiálně.
Telefónica výrazně zvýhodňuje své tarify, respektive zavádí nové, výhodnější, a to pod názvem Free O2, protože všechny poskytují neomezené volání a SMS do sítě O2; ten nejdražší do všech sítí, a k tomu 1 GB internetu.
Jsou to však tarify akční, platné při úpisu na dva roky. Nové tarify bude možné získat i bez závazku, ale budou o 150 korun dražší, hlásí z dnešní tiskové konference Jiří Peterka.
Na nové tarify bude moci přejít každý zákazník O2, ať již má uzavřenu smlouvu se závazkem, či nikoli. Nové tarify jsou dostupné i těm, kteří už využívají jakoukoli z výhod plynoucích z 24měsíčního závazku — například vlastní‑li dotovaný telefon. Všichni zákazníci se závazkem mohou přejít na nový 24měsíční závazek s tarifem Free.
Dosavadní tarify NEON už nebudou dále nabízeny.

Zdroj: https://www.lupa.cz/clanky/revoluce-tarify-o2/