Vyhledávání

PPF o koupi české Telefóniky nejedná, chce vytvořit svého vlastního operátora

11.04.2013 10:47
V minulosti se opakovaně objevily spekulace, že PPF jedná s mateřskou firmou Telefóniky ve Španělsku o koupi majoritního podílu. PPF ale hodlá jít cestou vlastního operátora, záleží ale na tom, jak dopadne další pokus o důležitou aukci kmitočtů.
Investiční skupina PPF nevede v současnosti žádná jednání o koupi podílu v největší tuzemské telekomunikační firmě Telefónica. Soustředí se na vytvoření nového mobilního operátora. ČTK to řekl investiční ředitel PPF Robert Ševela.
V minulosti se opakovaně objevily spekulace, že PPF jedná s mateřskou firmou Telefóniky ve Španělsku o koupi majoritního podílu. Převzetí Telefóniky údajně nahrávala vysoká zadluženost mateřské firmy i klesající cena akcií české pobočky během protahující se aukce kmitočtů pro mobilní sítě LTE.
Zástupci PPF znovu potvrdili zájem zúčastnit se nové aukce kmitočtů, kterou chystá Český telekomunikační úřad, za určitých podmínek. Předchozí aukci regulátor zrušil kvůli nevhodně nastaveným podmínkám. "Pro nás jsou zásadní technické parametry aukce i rychlost jejího provedení. V opačném případě půjdeme jinou investiční strategií," uvedl Ševela.