Vyhledávání

Pozor na lživý srovnávač, varuje telekomunikační úřad

04.03.2013 15:18

Praha - Český telekomunikační úřad vydal varování před srovnávačem tarifů mobilních operátorů na webu uspory.cz. Ten se podle úřadu v nevyžádaných e-mailech zaštiťuje tvrzením, že jeho kalkulačka tarifů byla schválena právě Českým telekomunikačním úřadem. „ČTÚ se proto distancuje od výsledků získaných prostřednictvím této, jím neschválené, cenové kalkulačky a ohrazuje se proti zneužití svého jména," uvedl mluvčí úřadu František Malina.

Stejná informace o schválení kalkulačky úřadem původně podle Maliny byla obsáhlá také v tiskové zprávě, která je k nalezení například na serveru Objevit.cz. "Po rozeslání tiskové zprávy Českého telekomunikačního úřadu byla nepravdivá informace stažena," říká Malina. Českým telekomunikačním úřadem jsou aktuálně akreditovány pouze dvě cenové kalkulačky: Tarifomat.cz a Tarifon.cz.

Redakce Aktuálně.cz se pokoušela zajistit reakci společnosti Elephant Orchestra, která web uspory.cz provozuje. Telefonní linka je ale nedostupná a na e-mailovou výzvu zatím nikdo nereagoval.

Zdroj: https://aktualne.centrum.cz/finance/penize/clanek.phtml?id=772998