Vyhledávání

Používání mobilů hned po přistání povoleno. Aspoň u British Airways

27.06.2013 09:17

Pokud cestujete letadlem, znáte to sami. Mnoho lidí zapíná své mobilní telefony hned poté, co se podvozek letadla dotkne ranveje. To je však podle nařízení všech aerolinek nelegální počínání, protože elektroniku by měl člověk opětovně používat až po vypnutí motorů. Britské aerolinky British Airways však jako první toto nařízení na svých letech globálně zruší.
Pokud vás rozčilují lidé, kteří si zapínají telefony hned po přistání, měli byste si asi raději pomalu zvykat. První aerolinky totiž plánují od 1. července tohoto roku nařízení zrušit a umožnit svým cestujícím zapnout mobilní telefony a elektronické přístroje krátce po přistání, aniž by tím porušovali bezpečnostní nařízení.
Zástupci britských aerolinek představili svou novinku Úřadu pro civilní letectví. Cestující budou moci používat elektronické přístroje krátce po přistání. Uvědomí je o tom oznámení od posádky. Společnost k tomu prý přiměli sami cestující, kteří v některých případech nemohli čekat dlouhé minuty na poslání důležité zprávy či uskutečnění nezbytného hovoru.

Zdroj: https://www.novinky.cz/cestovani/306121-pouzivani-mobilu-hned-po-pristani-povoleno-aspon-u-british-airways.html