Vyhledávání

Porevoluční srovnání flatů: konkurence honí O2 Free

15.04.2013 08:32

Ve čtvrtek se řešilo, jestli O2 Free způsobí převrat nebo ne. V sobotu bylo jasno: byla to revoluce a trvala tři dny. Které z nových tarifů jsou nej?
Ještě před týdnem stál neomezený tarif u O2 1 900 Kč (v akci), 3 299 Kč u Vodafonu a 3 290 Kč u T-Mobilu. Časy se mění a dnes je všechno jinak. O2 vytáhlo do cenové války a oba konkurenti (očividně zaskočeni) museli přes noc s cenami dolů. Zoufalost a nepřipravenost byla vidět zejména na T-Mobilu, který představil novou nabídku v sobotu odpoledne, nebyl však schopen umístit nové tarify na web a navíc jen okopíroval nabídku flatového tarifu O2. Pro začátek 2:0 pro Telefóniku!
Jediné na co se magnetový operátor zmohl, byl obrázek Vojtěcha Kotka upouštějícího páru, sdělení „Spustili jsme to neomezeně“ a odkaz vedoucí na lokátor prodejen, kam si zájemci měli vyrazit nové tarify aktivovat. Dle postřehů našich čtenářů byla nepřipravenost Vodafonu a T-Mobilu jasně patrná o víkendu, kdy Vodafone měl před prodejnami jen stojan lákající na neomezený tarif, T-Mobilu chybělo i to, a tak prý bylo v jeho prodejnách i nejméně lidí.
Ještě ve čtvrtek nás přitom zástupci T-Mobilu ujišťovali, že zlevnění chystali už dávno, vše mají připraveno a už s tím vlastně chtěli jít ven. Namísto toho to ale vypadalo přesně opačně, tedy že vše proběhlo na koleně po čtvrtečním šoku a že namísto vlastní kalkulace se T-Mobile spolehnul, že v O2 spočítali výnosy z flatového tarifu bezchybně, a tak jednoduše nabídl to samé. Nepřipravenost ilustruje i fakt, že O2 mělo u tarifů Free promyšleno varianty s úvazkem/bez úvazku, slevy pro zákazníky s pevným internetem, studenty a seniory, web, marketing, zatím co konkurenti tápali.

Zdroj: https://www.mobilmania.cz/clanky/porevolucni-srovnani-flatu-konkurence-honi-o2-free/sc-3-a-1323458/default.aspx