Vyhledávání

Otravné hlášky operátora je možné snadno vypnout

17.08.2013 10:13

Ještě před pár lety bylo podle prvních tří číslic telefonního čísla možné snadno poznat, do jaké sítě voláte. Jak lidé podléhali konkurenčním nabídkám a přecházeli se svým číslem k jiným operátorům, nastal na mobilním trhu zmatek. Proto je začaly telefonní společnosti upozorňovat na to, že „volají do jiné sítě“.
S příchodem neomezených tarifů jsou ale tyto hlášky spíše na obtíž, protože uživatelé mohou do všech sítí volat v rámci paušálu bez účtování hovorného. Lidé si na svých číslech mohou oznamování sítí jednoduše vypnout pomocí SMS zprávy.
Stačí odeslat operátorovi text HLASKA D pro deaktivaci nebo HLASKA A pro opětovnou aktivaci. Číslo Telefóniky je 999111, T-Mobilu 4603 a Vodafonu 7700. S nastavením je možné se obrátit také na infolinky operátorů, v případě Vodafonu i na internetovou samoobsluhu.
Kromě informací o sítích, do kterých zákazník volá, nabízejí operátoři řadu dalších doplňkových služeb. Jde například o hlasové schránky či informace o dostupnosti čísel prostřednictvím SMS zpráv. Při deaktivací hlášky o volání do jiné sítě ostatní doplňkové služby zůstanou.

Zdroj: https://www.novinky.cz/internet-a-pc/mobil/310808-otravne-hlasky-operatora-je-mozne-snadno-vypnout.html