Vyhledávání

Oskarta je zpět. Na levnější volání už láká i Vodafone

19.11.2013 12:48

Praha - Po Telefónice (BleskMobil) a T-Mobile (Kaktus) má svého vlastního virtuálního operátora i Vodafone. Ten obnovuje starou značku své předplacené karty Oskarta, vycházející z už nepoužívaného názvu sítě Oskar.
Volání do všech sítí s Oskartou přijde na dvě koruny na minutu. Krátká textová zpráva (SMS) stojí 1,50 koruny. Internet s limitem 500 kB denně bude do 31. května 2014 k dispozici zdarma, standardní cena za 1 MB dat činí jednu korunu.
Na trhu nyní působí zhruba čtyřicet virtuálních operátorů. "Jejich nabídky jsou mnohdy komplikované, obsahují skryté háčky, nepřehledné účtování, dobíjecí podmínky a podobně. Oskarta je synonymem jednoduchosti, přehlednosti a férovosti. Proto ji lidé chtěli, proto jsme ji přivedli zpět," říká Petr Dvořák, viceprezident pro nefiremní zákazníky ve Vodafonu.
Karta bude k dostání od 2. prosince. Pořídit ji lze dvěma způsoby. Buď zadarmo s kreditem 10 korun při objednávce v e-shopu, přičemž SIM karta bude doručena zdarma v obálce jako dopis do schránky. Nebo za 100 korun s kreditem ve stejné hodnotě ve vybraných trafikách, prodejnách a benzínových pumpách (při objednání přes eshop bude ke kartě přiúčtováno 69 korun za doručení na dobírku).
Platnost kreditu u Oskarty je šest měsíců, tarifikace je stejná jako u Vodafone 60+1 (první započatá minuta se vždy účtuje celá, další už po vteřinách).

Zdroj: https://aktualne.centrum.cz/ekonomika/penize/clanek.phtml?id=795729