Vyhledávání

Operátoři mění tarify. I my ušetříme za volání, dušují se poslanci

14.04.2013 08:28

Nové tarify za volání, které ohlásila firma O2, možná budou mít zajímavý dopad. Kromě toho, že ceny sníží i ostatní operátoři, na novince zřejmě ušetří i stát, byť nepůjde o miliony. Poslanci a senátoři, kteří mohou za jeden měsíc provolat až sedm tisíc korun, totiž slibují, že díky nižším cenám nebudou náhrady tolik využívat.
V současnosti může každý poslanec a senátor provolat za rok 84 tisíc korun a částku mu pak zpětně Sněmovna nebo Senát proplatí. Co je přes tuto částku, si zaplatí zákonodárce sám.
"Je to stanoveno tak, že každý poslanec si může v rámci tohoto paušálu účtovat náklady za pět čísel a jedno internetové připojení do regionální kanceláře. Nám pak předkládá fakturu za telefon a dostane ji proplacenou," řekl mluvčí Sněmovny Roman Žamboch.
Lidové noviny v lednu upozornily, že přestože David Rath většinu rok strávil ve vazbě, nechal si od státu zaplatit za telefonování a internet přes 60 tisíc korun.
Jen Sněmovna má vyčleněno na telefonování poslanců až 16,8 milionu. Částku většinou poslanci nevyčerpají, loni si nechali proplatit necelých 12 milionů. Nyní po oznámení nových neomezených tarifů od O2 (více o nich čtěte zde) a příslibu ostatních operátorů zákonodárci tvrdí, že utratí za volání ještě méně.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/poslanecke-nahrady-za-telefonovani-d60-/domaci.aspx?c=A130412_151223_domaci_jav