Vyhledávání

Operátoři dávají ruce pryč od placených linek nabízejících půjčky

10.10.2013 09:46

Největší tuzemský operátor T-Mobile odstřihl ve středu s okamžitou platností všechna placená telefonní čísla společnosti Maghera Royal, která začínala devítkou a prostřednictvím kterých tato firma nabízela lidem půjčky. Místo ní ale na zájemce čekala jen tučná faktura za telefon.
Na jednání tohoto podniku upozorňoval reportážemi pořad A DOST! na internetové televizi Stream.cz a časopis Dtest už od roku 2012.
Při žádostech o půjčku museli lidé volat na linku, která byla zpoplatněna částkou 95 Kč/min. Operátoři hovory protahovali, a tak například při zkušebním hovoru pořadu A DOST! volal figurant hodinu a 26 minut, což ho vyšlo na 8170 Kč. Půjčku přesto nezískal.
Někteří postižení ale uvedli, že provolat se jim podařilo i několikanásobně vyšší částky, pohybující se v řádech desítek tisíc korun.
„T-Mobil odpojil všechna čísla společnosti Maghera Royal, která do naší sítě byla připojena přes naše partnery (tzv. agregátory, pozn. red.), a to GTS a Dial Telecom. K odpojení došlo s okamžitou platností a v tuto chvíli se už na ně nikdo z naší sítě nedovolá,“ uvedla mluvčí T-Mobilu Martina Kemrová.
„Máme nějaké důkazy v podobě vašich reportáží (pořadu A DOST!, pozn. red.), zároveň jsme s partnery zahájili jednání o úpravě smluv, aby k podobnému jednání, jakého se pravděpodobně dopouštěla Maghera Royal, nemohlo docházet,“ doplnila Kemrová.

Zdroj: https://www.novinky.cz/internet-a-pc/mobil/315651-operatori-davaji-ruce-pryc-od-placenych-linek-nabizejicich-pujcky.html