Vyhledávání

Operátoři chystají čistku „šedých“ prodejců. Tichá tolerance končí

18.02.2013 14:03

Mobilní operátoři mají v sítích řadu firem, jež dál přeprodávají jejich služby. Tyto takzvané "šedé" operátory dlouho tolerovali, nyní se jich však chtějí zbavit.
Na letos extrémně neklidném trhu mobilních komunikací se chystá další hromobití. Operátoři se chystají odstřihnout až 300 tisíc klientů, kteří volají přes firemní přeprodejce. Po letech tiché tolerance a někdy i podpory se trojice mobilních operátorů chystá na nebývalý zátah proti "šedým" operátorům. Tak se označují společnosti, které služby telekomunikačních firem za zvýhodněných podmínek dále přeprodávají. Důvod? Nástup virtuálních operátorů, které do svých sítí ti klasičtí od loňského podzimu pouští. Pro ně by byli "šedí" prodejci prakticky přímou konkurencí. Proto si ve svých řadách chtějí firmy udělat pořádek, tak aby jim přes "šedivky" neutíkaly peníze. Firmy oficiální čísla uvádět nechtějí, navíc je velmi tenká mez mezi korporátním programem a již "šedým" prodejcem. Rozdíl někdy tkví často v nejasné formulaci v rámcové smlouvě mezi operátorem a přeprodejcem.

Zdroj: https://mobil.idnes.cz/operatori-chteji-odpojit-sede-prodejce-d9i-/mobilni-operatori.aspx?c=A130216_1890246_mobilni-operatori_apo