Vyhledávání

O2 zvyšuje FUP a výrazně zrychluje po jeho překročení. Ale i zdražuje

22.02.2013 17:20

U několika datových tarifů zvyšuje O2 pro nové i stávající zákazníky datové limity. U všech tarifů pak zhruba šestinásobně zrychluje přenosovou rychlost po vyčerpání datového limitu. Aby ovšem zůstala zachována rovnováha, tak u nejvyšších tarifů ruší neomezené FUP na 30 GB a mobilní internet se z akčních cen vrací na obvyklé. Zvýšená hodnota datových limitů (FUP - Fair User Policy) platí pro tarify Mobilní internet M a Mobilní internet L a pro tarify Internet v mobilu+ M a L. U ostatních tarifů zůstává hodnota FUP zachována, s výjimkou obou nejvyšších tarifů Mobilní internet XXL a Internet v mobilu+ XXL, u kterých O2 zrušilo neomezené FUP a nasadilo limit 30 GB. Stávajícím zákazníkům ale zůstane neomezené FUP.
Co ale nové zájemce o mobilní internet O2 nepotěší, je konec akčních cen. Ty platí jen do konce února. Základní tarif se ze současných 150 Kč vrátí na papírových původních 200 Kč a o 50 korun podraží i tarify M až XL.

Zdroj: https://mobil.idnes.cz/o2-pridava-datovy-fup-zrychluje-po-prekroceni-fod-/mobilni-operatori.aspx?c=A130221_170027_mobilni-operatori_jm