Vyhledávání

O2 zruší nulový tarif Zero, od ledna si připlatíme

11.11.2015 14:10
Nebyl to nejlepší tarif na trhu, ale byly situace a zákazníci, pro které se dokonale hodil. Za nástupnický tarif se bude platit minimálně dvacka měsíčně.
 
O2 „dělá pořádek“ v tarifech a změny zákazníka nepotěší. Operátor 1. ledna 2016 zruší tarif Zero a zdraží měsíční poplatek u tarifu Basic z aktuálních 19 na 49 Kč měsíčně. Osud SIM karty s tarifem Zero bude záležet na tom, zda leží zapomenutá někde v šuplíku, je na ní útrata nebo je jen přihlášena do sítě (zabezpečovačky, dálková topení, otevírače vrat, atd.).
Typicky tedy všelijaká zabezpečovací zařízení, kde je tento tarif velmi populární. Důvod je prostý – neplatí se za něj měsíční poplatek. Tato Zera, o kterých operátor ví, že jsou přihlášena v síti, ale není na nich žádná útrata, převede na tarif Machine (paušál od 20 do 71 Kč měsíčně). SIM karty s tarifem Zero, které leží někde v šuplíku, zruší operátor úplně (podle pravidla o 12 měsících bez útraty). A konečně Zera s útratou převede na tarif Basic, [:kůl:] nebo Free dle analýzy spotřeby.
Počet dotčených SIM s tarifem Zero v jednotkách tisíc nám potvrdila i tisková mluvčí operátora Lucie Pecháčková, ale ty bez útraty operátor úplně zruší jak je uvedeno výše. Nicméně ekonomickou rovinu věci výše uvedený tvít vystihuje docela přesně. I neaktivní SIM operátora totiž něco stojí
 

Změna je život

Konkrétní tarif a novou výši měsíčního paušálu se zákazníci dozvědí nejpozději měsíc před změnou ve svém vyúčtování, týden před změnou dostanou také SMS nebo e-mail. Všichni zákazníci si zároveň mohou sami vybrat jakýkoli jiný tarif z nabídky O2, případně tarif Zero nebo Basic zrušit bez standardní výpovědní lhůty - tuto možnost dává operátor všem zákazníkům ukončovaných tarifů až do konce února 2016.
Tarif Basic se krom navýšení měsíčního paušálu o 30 Kč měnit nebude, sazba za volání zůstane na 3,50 Kč/min. s účtováním po celých minutách a 1,50 Kč za SMS. Tarif je bez závazku stejně jako cokoli, na co O2 zákazníky v rámci lednového zjednodušování nabídky převede.