Vyhledávání

O2 zařízne Gorilu, od března skončí úplně

27.10.2015 13:55
Projekt „virtuála“ pro mladé to má spočítáno. Zákazníky převede O2 na tarif Na!Dlouho. Předplacenka chybět nebude, ale paušálních 20 GB za 900 Kč ano.
O2 zařízne Gorilu, od března skončí úplně
Polovirtuál Gorila Mobil, který se nyní nachází ve stádiu klinické smrti, bude v únoru 2016 definitivně odpojen od přístrojů... Pokud jste na Gorilu snad zapomněli, pak vězte, že jde o projekt O2, který cílil na mladé a „cool“ lidi, kteří hodně datují – navíc byla nabídka jednoduchá, bez zbytečných formalit a obstrukcí.
Při startu Gorily nás nejvíce zaujala nabídka datových služeb, kdy 5 GB dat vyšlo na 480 Kč měsíčně a dalších 5 GB bylo možné zakoupit opětovně až 3× vždy za polovinu předchozí ceny.
Konkrétní důvod konce neznáme, faktem ale je, že po půl roce fungování dostala Gorila uspávací injekci, nabídka byla utlumena a zůstaly jen předplacené služby. I jejich dny jsou ale sečteny a nejpozději od března příštího roku skončí Gorila úplně. Ostatně na webu (www.gorilamobil.cz) už teď najdete jen vstup do samoobsluhy a odkaz na objednání předplacenky O2 zdarma. Nás samozřejmě zajímalo jak to bude se stávajícími zákazníky a zde je odpověď:
„Naši nabídku neustále zjednodušujeme a to se týká i předplacených služeb. Od října nabídneme zákazníkům s předplacenou kartou výhodnější datové balíčky a ke konci února 2016 ukončíme nabídku Gorila Mobil. Do té doby se pro zákazníky, kteří Gorila mobil využívají, nic nemění. Poté budou převedeni na tarif O2 Na!Dlouho, kam jim případně převedeme i zbývající kredit. Zákazníci si kromě předplaceného tarifu Na!Dlouho mohou samozřejmě vybrat i jakýkoli jiný tarif z naší nabídky. Všichni zákazníci budou o této změně informováni,“ sdělila tisková mluvčí O2 Lucie Pecháčková.
Ceník výše uvedené předplacenky O2 se od předplaceného tarifu Gorily příliš neliší, data vychází velmi podobně. Namísto 0,5 GB za 200 Kč (obnova za 1/2 předchozí ceny) bude od 24. října možno mít 400 MB týdně za 89 Kč a obnovu limitu za 39 Kč, respektive 1,5 GB měsíčně za 299 Kč. Při vyčerpání tří dokupů v měsíci se u Gorily šlo dostat na 2 GB za 375 Kč. Možnosti u karty Na!Dlouho jsou tedy o něco pestřejší.
Předplacenka Gorily tak není v porovnání s novou nabídkou předplacených služeb O2 žádná ztráta. Zamrzí ovšem původní gorilí paušál, který šlo „vymáčknout“ až na 20 GB dat za 900 Kč (480 + 240 + 120 + 60), což je cena, kterou dnes O2 za ekvivalentní datový objem nenabízí a asi nebudeme daleko od pravdy, když řekneme, že právě to je ten důvod, proč byla Gorila z trhu eliminována.
Koneckonců třeba takový Kaktus je příkladem toho, že i síťový operátor má vlastní „virtuální“ projekt zacílený na jistý segment zákazníků, které by jinak neoslovil. Ten tváří se „cool“ a tak, že s jeho majitelem nemá nic společného...