Vyhledávání

O2 SK vylepšuje LTE. Využívat ho mohou i zákazníci O2 CZ

15.12.2015 13:31
Zákazníci O2, kteří jezdí na Slovensko, mohou v rámci datového roamingu využívat LTE síť ve třinácti největších slovenských městech. Operátor aktuálně pokrývá Bratislavu, Košice, Trnavu, Martin, Vrútok, Nitru, Prešov, Zvolen, Bánskou Bystrici, Poprad, Prievidzu, Bojníci, Žilinu, Trenčín a Povážskou Bystrici. Procentuální pokrytí území tak bude slabé, převedeno na populaci jde dle tuzemské matky o čtvrtinu populace. Slováci tak jsou o nějaký ten rok pozadu, pokrytí populace ČR uvádí O2 na úrovni 95 %.
Operátor přidal informaci o LTE roamingových destinacích, kterých má nyní nasmlouváno deset: kromě Slovenska mezi ně patří Rakousko, Chorvatsko, Slovinsko, Polsko, Německo, Maďarsko, Rusko a USA. Příští týden se k těmto státům přidá Holandsko a do půlky roku 2016 se má seznam rozšířit na 40 zemí.
Pro využívání LTE roamingu zákazníci potřebují telefon s podporou LTE a také LTE SIM kartu. Tu vám operátor případně vymění na prodejně. Dále pamatujte na to, že v zahraničí platí jiné ceny, než doma, proto, pokud potřebujete být online, určitě nepodceňujte přípravu a aktivujte si některý z datových balíčků.
Pokud se chystáte někam na lyže (třeba na Slovensko) a nechcete se omezovat, zvažte datový balíček. Bez něj vyjde 1 MB na 6,60 Kč.