Vyhledávání

O2 propaguje tarify Machine pro dálkové ovládání domácnosti

01.07.2014 13:27
M2M tarify (tzv. Machine-to-Machine) tarify nejsou v nabídkách operátorů nic nového. Dosud se jim nevěnovala příliš velká pozornost – kdo potřeboval SIM kartu pro domácí alarm nebo jiné automatizované řešení, u operátora si tarif vyžádal. S narůstajícím množstvím automaticky řízených spotřebičů a zařízení v domácnosti se rozhodl operátor O2, že na tarify Machine upozorní na svém blogu.
Tarify Machine reprezentuje běžná SIM karta, která se ovšem nevkládá do mobilního telefonu, ale například do klimatizace, alarmu, ovládacího panelu garážových vrat nebo do obojku psího miláčka. Je jasné, že primárním úkolem komunikace takového zařízení potom nejsou hlasové služby, ale posílání nejrůznějších dat ve formě SMS příkazů nebo klasických datových přenosů. O2 nabízí celkem čtveřici Machine tarifů. Tři z nich zahrnují datový balíček, všechny účtují SMS za 1,94 Kč.
Trojici základních tarifů pro M2M využití má v nabídce také T-Mobile. V rámci nejvyššího M2M Premium lze potom volit různé objemy předplacených dat, prostřední M2M má ve volných jednotkách dokonce i SMS a minuty pro klasický hovor.