Vyhledávání

O2 pokryje Brno sítí LTE, operátor o tom informoval v brněnském hantecu

31.10.2013 20:17

Do konce letošního roku bude možné využívat v síti LTE jen data, od příštího roku z ní bude možné i telefonovat. Pokryto bude přibližně 40 procent města. Operátor se v původní tiskové zprávě odvázal a celou ji publikoval v brněnském nářečí zvaným hantec.
Operátor Telefónica rozšířil pokrytí rychlou mobilní sítí LTE na část Brna. Dosud firma nabízela LTE v centru Prahy a v Jesenici.
Rychlost stahování má v Brně dosáhnout 75 Mbit/s. Na začátku příštího roku Telefónica nabídne i volání přes LTE. Pro síť firma využívá vlastní kmitočty v pásmu 1 800 MHz. Další pokrývání území bude záviset na výsledcích aukce vypsané Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ).
Konkurenční Vodafone dnes oznámil, že použije technologii LTE pro rozšiřování pokrytí na území, kde dosud nemá signál 3G. Do března chce pokrýt pomocí LTE a 3G 83 procent populace, do konce příštího roku 93 procent (více zde). T-Mobile nabízí LTE v části Prahy a v Mladé Boleslavi.

Zdroj: https://mobil.idnes.cz/o2-pokryje-brno-siti-lte-0so-/mobilni-operatori.aspx?c=A131031_165909_mobilni-operatori_jm