Vyhledávání

O2 Československo o krok blíž, zákazníci mohou surfovat na LTE

22.07.2015 14:11
Už více než rok mohou zákazníci slovenského O2 využívat mobilní služby v ČR za domácí ceny. Předplacenky i paušály, soukromníci i firmy, volání, SMS i data, zkrátka všechno. Jinak řečeno, pro Slováky v síti českého O2 neplatí roamingové poplatky, komunikují za domácí ceny. Článek na toto téma si můžete připomenout níže, problém je ovšem v tom, že opačně „O2 Československo“ neplatí...
V „tlačových správách“ slovenského O2 (které je mimochodem zcela ve vlastnictví toho českého), se objevila aktualita, že Slováci mohou u nás nově využívat síť LTE bez dalších příplatků. Proto jsme se optali, zda to funguje i opačně a samozřejmě nás zajímalo, zda se třeba po roce něco nezměnilo a i Češi, kteří třeba vyrazí do Tater, budou moct třeba už letos fungovat na Slovensku za domácí sazby.
Ta dobrá zpráva je, že LTE v síti O2 SK je k mání i pro zákazníky O2 CZ. Je to první zahraniční LTE vlaštovka (na druhou stranu LTE je na Slovensku zatím jen v Bratislavě a Košicích). Špatná zpráva je, že s „propojením“ obou sítí a odstraněním roamingových poplatků si můžeme nechat zajít chuť. Operátor (české zastoupení O2) to zdůvodňuje tím, že Slováků v ČR pracuje, studuje či trvale žije spousta, kdežto Čechů na Slovensku jen velmi málo.
Dává to smysl? Ani ne. Nevím jak vám, ale nám by se oboustranné O2 Československo zamlouvalo...