Vyhledávání

Nový virtuál Tesco Mobile přijde v létě, Tesco podepsalo smlouvu s Telefónicou

15.03.2013 09:34

Tesco Mobile bude fungovat jako společný podnik Tesca a Telefónicy, na podobném principu jako funguje ve Velké Británii nebo na Slovensku. Očekávaný vstup Tesca na pole mobilních operátorů se přiblížil – firma dnes oznámila, že virtuální operátor Tesco Mobile začne fungovat od letošního léta.
„Tesco Mobile bude nezávislým virtuálním operátorem a již provádí zákonem předepsané kroky k zisku licence od Českého telekomunikačního úřadu,“ informovala firma v tiskové zprávě. Půjde o joint venture podnik Tesca a Teléfonicy, ve kterém bude mít každá firma 50% podíl.„Tesco Mobile bude nezávislým virtuálním operátorem nabízejícím telekomunikační služby svým zákazníkům pod vlastní značkou. SIM karty budou k dostání ve 232 obchodech Tesco napříč republikou a také prostřednictvím služby Potraviny on-line na stránkách www.itesco.cz,“ stojí ve zprávě Tesca.
Ceny a další podrobnosti zatím firma nezveřejnila. „Budeme mít skvělou nabídku, z níž si vybere každý. A pro každého máme připraveny odměny, jako například Clubcard body či další překvapení,“ slibuje ve zprávě pouze generální ředitel Tesca v České republice David Morris.
Ve Velké Británii, kde Tesco Mobile funguje na stejné principu společného podniku s tamním O2, má operátor přes 3 miliony zákazníků. S O2 spolupracuje také v Irsku a na Slovensku. V Maďarsku se Tesco domluvilo s Vodafonem.

Zdroj: https://www.lupa.cz/clanky/novy-virtual-tesco-mobile-prijde-v-lete-tesco-podepsalo-smlouvu-s-telefonicou/