Vyhledávání

Nový virtuál HoT: 1 000 minut/SMS + 3 GB za 273 Kč

29.12.2014 10:10
Tohle vypadá podezřele, že? Máte pravdu, jde o nabídku nového rakouského virtuála. Jeho tři tarify jsou jednoduché a výhodné, však posuďte sami...
Před třemi roky jsme vzhlíželi k Rakousku jako k trhu, ze kterého by si měli tuzemští předražení operátoři vzít příklad. Pak přišlo období, kdy naši operátoři znejistěli a začali se bát. Hlavně o frekvence pro LTE, ve vzduchu visela hrozba příchodu konkurence, a tak se polepšili. Dokonce přišel i pokles cen. Dnes mají, co chtěli, zase utahují šrouby, hledají a nacházejí cesty jak být dominantní a jak zákazníka více podojit. Dokonce se jim podařilo prosadit změny legislativního charakteru, což dokazuje, jak dlouhé mají prsty.
V Rakousku se za posledních pár let také událo několik změn. Jednou z těch velkých je konec operátora Orange, kterého spolknul Drei a také převádění zákazníků oblíbených virtuálů, kteří v síti Orange působili. Například nám známý Yesss! skončil pod křídly tamějšího operátora A1, ten se ale nedohodl s jeho provozovatelem, řetězcem obchodů Hofer a ten tak rozjíždí nový projekt. Jde o virtuála „HoT“, který bude fungovat v síti rakouského T-Mobilu.
A protože dobrých zpráv a dobrých nabídek je na českém trhu v poslední době jako šafránu, pojďme se po čase opět vypravit na exkurzi k našim sousedům. Řetězec Hofer rozjíždí od 1. ledna nového virtuála, nabídku však představil už nyní:
 

základní tarif HoT flex nabízí minutu volání/SMS za 1,10 Kč, data 0,25 Kč/1 MB

tarif HoT fix nabízí 1000 jednotek (minut/SMS) plus 3 GB dat za 273 Kč

datový tarif HoT data nabízí 3 GB dat za 191 Kč

 
Účtování hovorů je u HoT nastaveno na 60+60, startovací sada se třemi velikostmi SIM karty vyjde na 55 Kč. Na svém webu HoT uvádí maximální rychlosti pro data 21/7,2 Mb/s, což znamená, že LTE T-Mobilu mu bude zapovězeno (alespoň pro začátek) a jeho zákazníci posviští nejlépe na HSPA+. Rakousko má ovšem v porovnání s ČR co se týče 3G mnohem lepší pokrytí.
Pes je zakopaný v BTS ve zkušebním režimu, které ČTÚ mapuje zvlášť. Těch je nyní zhruba 18 stovek a dokud je úřad neschválí, jsou mimo hru. To ale může trvat...
Po spotřebování jednotek lze platit dle základního tarifu flex nebo si dokoupit dalších 300 minut nebo SMS za 108 Kč. Na stejnou cenu přijde další 1 GB. Nabídka virtuála je opravdu jednoduchá, přehledná a srozumitelná. Přesvědčit se můžete sami na webu hot.at.