Vyhledávání

Nový šéf ČTÚ: Snížíme poplatky za mobilní volání

21.05.2013 17:50

Český telekomunikační úřad bude i nadále pokračovat ve snižování poplatků za mobilní volání mezi operátory, přestože je mobilní operátoři napadli u soudu. V rozhovoru pro ČTK to uvedl nový předseda úřadu Jaromír Novák.
Poplatek za volání do mobilní sítě by se měl v polovině roku na základě rozhodnutí rady ČTÚ snížit na 27 haléřů. Na začátku roku klesl z 55 na nynějších 41 haléřů. Poplatky jsou součástí ceny za mobilní volání pro koncové zákazníky. Operátoři tvrdí, že jejich výše už klesla pod náklady, které s přenosem hovorů mezi sítěmi mají.
Úřad rovněž dokončil analýzu trhu volání do mobilních sítí, ve které konstatuje, že na tuzemském mobilním trhu není plná konkurence a operátoři jednají ve shodě. V současnosti do analýzy musí zapracovat vývoj z posledních měsíců, kdy začali vznikat virtuální mobilní operátoři a firmy výrazně snížily paušály za neomezené volání.

Zdroj: https://mobil.idnes.cz/nizsi-poplatky-za-mobilni-volani-dqp-/mobilni-operatori.aspx?c=A130521_122612_mobilni-operatori_apo